Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2022 07:07 - Россия 20 лет стояла на краю пропасти. И вот на 24 февраля шагнула!
Автор: obses Категория: Лични дневници   
Прочетен: 537 Коментари: 1 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Россию почти невозможно сдвинуть с места, так она отяжелела, так инертна, так ленива, так погружена в материю, так покорно мирится со своей жизнью. Все наши сословия, наши почвенные слои: дворянство, купечество, крестьянство, духовенство, чиновничество – все не хотят и не любят восхождения; все предпочитают оставаться в низинах, на равнине, быть «как все». Везде личность подавлена в органическом коллективе."

Н. А. Бердяев. Судьба России. 1918 г.





Гласувай:
11



1. obses - Снощи, когато правех този постинг, реално научих, че всъщност ленд лизът влязъл в сила онзи ден!
04.10.2022 11:58
Дупе да им е яко сега на руснаците! И така украинците ги бият като котета у дувар, а тепърва какво ще ги правят.......


Украинската контраофанзива заплашва с обкръжение хиляди руски войници

Украинската армия направи пробив в южната област Херсон и пое контрола над няколко населени места, съобщи в понеделник руски служител.

„Напрегнато е, да го кажем така”, заяви Владимир Салдо, назначеният от Русия ръководител на Херсонска област: „Там, където е язовир Каховка, има селище, наречено Дудчани... именно в този район има пробив и има населени места, превзети от украинските войски”.

Дудчани се намира на западния бряг на река Днепър, на около 40 км надолу по течението от мястото, където бяха разположени руските позиции в събота.

Властите и военното командване на Украйна запазват политиката си да не коментират контраофанзивата към Херсон.

Руски блогъри обаче съобщиха за украинско настъпление с танкове на десетки километри навътре в доскоро контролираната от Русия територията по западния бряг на Днепър.

В един от редките случаи, в които официално лице от Украйна дава информация за ситуацията на терен, Антон Герашченко, съветник на вътрешното министерство, публикува видео на украински войник, развяващ националното знаме в Золота Балка в Херсонска област.

Украинската контраофанзива заплашва с обкръжение хиляди руски войници.

Снабдяването на руската армия на западния бряг на Днепър вече е силно затруднено, реката е много широка, а Украйна е разрушила всички мостове по нея и атакува постоянно понтонните съоръжения и фериботите, използвани от руснаците.

Украинското оперативно командване на южния фронт в сутрешната си сводка днес не коментира в детайли ситуацията в Херсонска област, а се ограничи до съобщение, че са постигнати частични успехи.

От украинската армия молят също така местните интернет платформи и потребители да не публикуват никаква информация за хода на контраофанзивата, дори ако тя постъпва от надеждни източници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: obses
Категория: Лични дневници
Прочетен: 509570
Постинги: 323
Коментари: 913
Гласове: 1692
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930