Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2022 22:16 - "Владимир Владимирович, вие мъж ли сте или какво?"
Автор: obses Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4051 Коментари: 1 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Владимир Владимирович, вие мъж ли сте или какво? Ще ви стигне ли смелостта да се срещнете с нас очи в очи -  не с подставени майки, с които всичко е уговорено, а с истински, дошли от различни градове при вас, на свои разноски. Ние сме тук в Москва, готови да се срещнем с вас. Очакваме вашия отговор! Или пак ще се скриете? Имаме мъже в Министерството на отбраната, във военната прокуратура, в президентската администрация, президентът ни е мъж. А майките са от другата страна. Добре, мъже, ще започнете ли диалог или ще се скриете? Майките на Русия имат много въпроси. Хайде вече да започнете диалог с нас и да спрете да ни запушвате устите с вашите показни прояви.“

"Съветът на майките и съпругите", обществено движение на роднините на руски мобилизирани и наборници, които искат те да бъдат върнати от фронта, напразно настоява за открита среща с руския президент Владимир Путин.
Олга Цуканова от организацията записа видеообръщение към Путин (ВИДЕОТО може да видите в края на текста), след като стана известно, че той ще проведе среща с майки на военнослужещи. Според Цуканова на планираната от Путин среща ще присъстват единствено предварително одобрени хора, които няма да задават неудобни въпроси. Нито един представител на „Съвета на майките и съпругите” не е бил поканен на тази среща, отбелязват те в канала си в Telegram.
„Ние сме в Москва вече трети ден ... Опитваме се по всякакъв начин да призовем властите към диалог ... Какво виждаме? Че Владимир Путин планира да се срещне с майки на 27 ноември. От опит мога да кажа съвсем точно каква ще бъде срещата - майките ще задават "правилните" въпроси, които ще бъдат предварително съгласувани, и нито един човек, който не е съгласен с това, няма да може да стигне до тази среща", заяви Цуканова.


Остава открит въпросът: "Владимир Владимирович, вие мъж ли сте или какво?"



Гласувай:
12



1. vencivaleri1951 - Погледнах в интернет да видя дали Олга Цуканова е родственица на
23.11.2022 23:57
героят на СССР от Японската война през 1945 г Маша Цуканова. Оказа се съвпадение..
И малко за Маша. Под 20 години е била, доброволец-санитар. Ранена в крака не е могла да се оттегли и е останала с още няколоко бойци да прикрива отстъплението на нейното подразделение. След два -три дни руснаците си връщат позицията и намират тялото на Цуканова със следи от тежки изтезания-избодени очи, душене, накълцана от самурайските ножове. Пленените японци разказват какво се случило. Момичето се държало часове на позиция, убивайки с автоматично оръжие/лека картечница/ близо сто японски бойци. Когато я преодоляват не вярвали , че виждат жена пред себе си. След това я изтезават до смърт
Момичето е било по млазо от сина на Олга Цуканова, който е срочнослужещ, отказал , договор да продължи службата си и не е "застрашен" да отиде на фронта.
Питам се , какво прави Олга Цуканова сред майките на мобилизираните -групирали се в сдружение и отгоре на това е водач на тези майки, въпреки , че няма нищо общо с майките и съпругите на бойците на фронта. Звучи така сериозно това сдружение -89 града, а колко е общия брой на членуващите в това сдружение? За сведение , градовете в Русия са над 1000. От публичност Путин никога не се е крил. Дори напротив-търсел я е според мен по често от нужното. Посочете уважаеми, друг съвременен лидер, чиито пресконференции пред журналисти да продължават с часове и да се отговаря на десетки въпроси от най-различен характер. Един посочете. И представителите на водещи западни медии ли си подбира Путин.
Ще видим и чуем отзиви и от тази среща. Ще видим зали майките и съпругите са подбрани, ще видим и акредитираните журналисти. Ше видим и пак ще говорим-да "не запрягаме каруцата пред коня"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: obses
Категория: Лични дневници
Прочетен: 506911
Постинги: 322
Коментари: 907
Гласове: 1686
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930