Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2022 10:13 - Някой може ли да ги разбере кремльовците?
Автор: obses Категория: Лични дневници   
Прочетен: 977 Коментари: 8 Гласове:
11

Последна промяна: 01.12.2022 10:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Уж Русия воювала в Украйна с НАТО, а сега се "молят" на НАТО да не предоставя системи "Пейтриът" на Украйна!
Та се чудя що за война на НАТО е това? Да не използваш един свой самолет или далекобойно въоръжение с/у противник, който е хвърлил всичко с/у "теб"?
Звуча човекомразко и военнолюбско сигурно, но аз съм твърдо "за" САЩ да предоставят на Украйна оръжейни системи с обсег не само до 200 км., а такива, които да могат да достигат и до другия край на Русия! Защото след като руснаците могат да обстрелват цивилното население на Украйна от огромни разтояния и по цялата територия на страната, защо Украйна да не може да отвърне със същото?
Разликата би била, че съм убеден как украинците няма да обстрелват градове и цивилно население на Русия, а стратегически техни военни обекти!
Но дори и цивилни да обстрелят показно и предупредително, аз лично бих го оправдал, защото в Кремъл най-сетне трябва да изпитат какво е войната да пали земята под краката ти и какво е народът да осъзнае кого трябва да линчува, а не войната да е някъде далече от тях и да е като телевизионно предаване "Сървайвър".

Слава на Украйна!



Гласувай:
11



1. obses - Чета одеве при Гети и по жичката стигам до един, когото тук наричате Пръцко.
01.12.2022 10:18
И се кефя на известен блогер със звезден ник колко точно представя там нещата и как показва колко е наистина смешно да си вкарваш автоголове и дори да не го осъзнаваш!
Та в тона на настоящия ми пост да попитам русоробите две неща. Първото е какво ще е усещането на тези шепа московчани в огромния супер, ако по уредбата прозвучи сигнал за въздушна опасност, докато пазаруват в супера? А второто е колко неглодоморски ще е супера две минути след като в/у него са се стоварили няколко украински "шпека" с лого "Made in USA" и направят супера на руска салата заедно с пазаруващите в него?
Тогава да видя русоробите робски каква ще я пеят!
цитирай
2. obses - Дежурният "немски лекар", за когото явно блога е Германия, защото тук живее, да не се опитва да натрапва вонята си при мене! Няма да го бъде!
01.12.2022 10:33
Така че го изтривам!
цитирай
3. notfun - ...морските бацили..слушай, Чу
01.12.2022 11:09
най- полезно ,за теб , е
да си гледаш попарата, и чалгата,
там си..първа..пушка )
цитирай
4. vmir - А специално за кумира на Пръцко предлагам следното: https://www.youtube.com/watch?v=lNd_5cX68yk
01.12.2022 11:28
Защото е почти огледален образ на неговата история, обаче със следните разлики:
1. Тези руснаци не се бият за еднопартийност, поробена преса и безнаказаност за терористите.
2. Не са намерили подкрепа и издръжка от идеологическите си врагове, нито от вражески народ (щом украинци и руснаци са един и същ народ).
цитирай
5. vencivaleri1951 - и какво се случва ако украинците получат "патриот"
01.12.2022 11:35
Това е система , която не е по ефективна от тези дивизиони от С300 които украинците имаха "Патриот" е неефективна срещу атака с ниско или релефно летящи обекти, както и срещу хиперзвукови ракети. За първото справка в Саудитска Арабия, когато ракетните комплекси останаха безмлъвни срещу удара от Йемен. Защо смяташ , че Ердоган купи С400, за да си образува нерви, да го изхвърлят от проекта Ф35?
Патриот и С300 са приблизително с еднакви възможности-плюсове и минуси. Руснаците изхвърля своите С300 и ако познавахте сигнатурата на ракетите щяхте да забележите, че ги използват като балестични срещу наземни цели.
И пак не следите нещата. Ударите срещу инфраструктурата на Украйна, били и настоящи, както и очаквани бъдещи, затрудняват значително доставката на тези ракетни системи, защото трудно можеш да ги скриеш и ще бъдат лесна и легитимна цел още при транспортирането им Полша нямаше да бъде Полша, ако не се опита да извлече изгода. Дуда предложи евентуално Патриот да бъдат на дежурства на полска територия, откъдето украинците да контролират до колкото и до където могат небето си, на което руснаците казаха, че в този сучай и Полша ще е легитимна цел По натам не съм чул поляците да повторят предложението си.
И нещо допълнително:
Киевски военен окръг , преди промените беше може би най-добре оборудваната с въоръжение територия СССР. Който не знае-България, Румъния, Унгария и Чехия бяха под контрола на Кив във военно отношение Тези два, три дивизиона С300 които имаме и ската да ги пратим на украинците са ни продадени навремето именно от Киев
Киев имаше десетки дивизиони и полкове с тези ракетни комплекси-Къде са? Бронотехника , която нямаше нито една страна в Европа-къде е? Всичко това бе разхитено и продадено на вторичния пазар, а каквото бе останало руснаците унищожиха. И накрая-Сармат пое дежурства 27000 км в час и на практика неограничена далечина на полета И руските С 500/които нямат аналог/ са безсилни пред тази скорост
И ще завърша с цитат на най мъдрия и добър човек в смета- Байдън. На въпрос на журналисти за Сатана 2/Сармат/, той отговаря:
Сатана 2 е ракета , като ракета, само дето и случайно да бъде прихваната, не може да бъде спряна
цитирай
6. obses - "Лекарят" го изтрих, а 3. notfun и 4. vmir ще замоля да променят касаещите го коментари!
01.12.2022 12:33
Колкото до 6. vencivaleri1951, г-не, Вие наистина ли си мислите, че ще седна да си губя времето да опровергавам глупостите Ви в този коментар? Няма да се сучи! Само ще подчертая две неща. Първото е, че е смешно да пренебрегвате "Пейтриът", след като самите кемльовци реват да не бъдат предпоставяни на Украйна, а второто е, че никой не хвали тези противовъздушни системи и ядно е САЩ да имат в пъти по-ефективни, но да не предоставят такива на Украйна! Да не говорим, че както вчера ви е казал СТАР сам си вкарвате автоголове. В момента с това, че по-добре поне достатъчно като количество "Пейтриът", отколкото доста обрулената вече ПВО на Украйна!

С две думи, поста не е за въоръжение и ефективността му, а за принципа на Украйна да бъде предпоставено наистина сериозно такова, а не само колкото да може да се защитава, особено след като руснаците не се срамят да твърдят, че воюват с НАТО!
Дори няма да Ви питам след като руснаците "имат" така прехвалените от Вас ракети, защо тогава се противят на това за "Пейтриът"? Ми нека бъдат доставени в количества на Украйна, пък руснаците да си направят реклама с показване ефективността на измислените им ракети и цял свят да започне да ги купува! Или нещо нелогично казвам?
цитирай
7. obses - И последно за vencivaleri1951
01.12.2022 12:59
Г-не, след като Русия е токова велика според Вас военна сила, я ми кажете защо вече почти година не може да победи незначителна Украйна , а постоянно отстъпва пред нея? Или нещо нелогично подчертавам?
цитирай
8. vencivaleri1951 - Ето намерих време да прочета коментарите Ви.
03.12.2022 23:02
Учудвам се , че държите да се отговори на тях, макар, че какво да ви отговоря
Не следя, но я ми подскажете модификациите на "Патриот"Аз мисля, или поне така се мисли от времето на Рейгън, че ПВО то на запад ще е от ПРО, а патриот е система , която общо взето бе според мен оставена от янките и за това руснаците взеха това предимство с модификациите С 400,С 500. Аз написах, че руснаците ползват ракетите на С300 за наземни цели. Това може да се случи и с Патриот и руснаците да имат същите проблми както с тяхната точка У-също излезла в Русия от въоръжение , но ползвана успешно от украинците Това им е болката на руснаците и не са молили, само казаха , че оръжие с над определена далнобойност ще е легитимна цел навсякъде , стига да е насочена срещу Русия. Помислете сами- Защо Турция избра руските зенитни системи и имаше много големи неприятности. Наясно ли сте , че Ирак имаше няколко дивизиона Патриот, купени във времето , когато беше приятел и почитан и награждаван в САЩ Гостува и в Кемп Дейвид като личен гост на Буш старши, или Рейгън-не помня вече. Е колко помогнаха "зенитките"
Ако искате мнението ми/а вие не го искате, заяждате се/ за тази странна война между Русия и Украйна под кураторството на Запада/янките/, то по мое мнение Русия тръгна концептуално погрешно. Погрешни бяха очакванията и, че ще лъде срещната с "хлеб да солю" Голяма част от младото, тоест воюващото население извън руските райони /а и в тях една част/ бяха надъхани срещу руснаците. С жертвите и ожесточението се засилва за съжаление-и от двете страни. Точно за това Русия влезе със 150хилядна армия, което е несериозно срещу над 30 млн държава и получи, това което получи.
Ве вокдаун, не нокаут, но точки бяха зачетени и от двете страни. Другата причина е за продължителността, е че руснаците бяха щадящи към инфраструктурата на Украйна. Те удариха , чак през октомври , след серия от атентати срещу и. Нещата се променят и не към добро. Русия натрупа сериозна войска в Белорусия, а и няма какво да се лъжемразполага с войската на съюзната държава, както и с ресурсите и. Извърши мобилизация, издърпа войска и от вътрешността. Не се интересува от преговори, магар че го говори. ще гони капитулация
Колко ще се получи, не знам, но и да се получи до себе си ще има за съсед силно враждебна страна, а в подконтроните и територии които ще останат ще са необходими колосални средства за въстановяване.
Тоест тук губят и двете страни-жертви, трилиони за въстановяване.
И накрая мога да ти задам и аз същия въпрос.
Американската армия безспорно е най-мощната в света. Защо повече от 5 години не се справи във Виетнам, и повече от 20 години в Афганистан?
Не се справи и в Сирия Респектирана е от северна Корея и Иран За китай да не говорим-китаците си владеят спорното море
То е защото и руснаците внимават да не засегнат необратимо американците , както и те внмават за същото с руснаците. Щото сблъсък между двете държави е вероятен край на света Светът си е заминал дори ако една от двете страни самовзриви на територията си ядрените си бойни глави Първият пътник при стълкновение е Европа

obses написа:
Г-не, след като Русия е токова велика според Вас военна сила, я ми кажете защо вече почти година не може да победи незначителна Украйна , а постоянно отстъпва пред нея? Или нещо нелогично подчертавам?

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: obses
Категория: Лични дневници
Прочетен: 499180
Постинги: 320
Коментари: 906
Гласове: 1671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031