Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2023 21:29 - Този свят е пълен с нацисти!
Автор: obses Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1947 Коментари: 8 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
https://obses.blog.bg/lichni-dnevnici/2023/01/10/novini-ot-toku-shto-novi-quot-nacisti-quot-na-svetovniia-neb.1850675
В поста линк към който дадох по-горе споменах как към най-отявлените нацистки държави САЩ, Великобритания, Германия и Франция, които най-активно подкрепят с оръжейна помощ Украйна в борбата й с варварска Русия, се присъединяват и нацистките държави Канада и Пакистан.

След това в този пък пост https://obses.blog.bg/lichni-dnevnici/2023/01/11/i-pak-cheta-za-treti-pyt-dnes-novina-v-momenta-i-pak-si-misl.1850841 споменах как и Швеция и тя нацистка държава.

Хайде сега да добавим не само, но и Дания!
Дания и тя в кюпа с даряването на Украйна 19 гаубици "Сезар".
"От дълго време поддържаме контакт с украинците относно артилерийските системи "Сезар" и се радвам, че сега получихме широка подкрепа от датския парламент и ще ги дарим за украинската борба за свобода", каза министърът на отбраната Якоб Елеман-Йенсен, цитиран от БТА.
image

В съобщението на военното ведомство обаче се посочва, че предоставянето на въпросните оръжия ще забави допълнително създаването на т.нар. "Първа бригада". Това е един от ангажиментите, които Дания пое пред НАТО, отбелязва Ройтерс. Проектът трябва да бъде осъществен тази година, но изпълнението му се бави, а това предизвика критики от страна на алианса.

"Трябва да намерим баланс между помощта за Украйна и по-нататъшното укрепване на датската отбрана, за да можем да гарантираме сигурността на Дания и да изпълним задълженията си пред НАТО", заяви Елеман-Йенсен..


Чудя се, ако в момента стане така, че дори Китай предостави военна помощ за Украйна, дали и тя ще се превърне в нацистка държава? :):):)




Гласувай:
10



1. obses - https://oho.blog.bg/biznes/2023/01/19/koi-se-nasira-ot-strah-smiah.1852019
19.01.2023 21:32
"Русия качва зенитно-ракетни комплекси Панцир-С1 на покривите на сгради в Москва

...Руската армия е започнала да качва самоходни зенитни комплекси Панцир-С1 върху покривите на високи сгради в Москва, съобщиха потребители в социалните мрежи, като доказват думите си с кадри на кранове, вдигащи стигащите до 30 тона машини на върха на зданията.

На фотографиите могат да бъдат различени най-малко две места, където вече има поставени комплекси за защита на столицата от въздушни и ракетни атаки – едно от местата е покривът на министерството на отбраната на Руската федерация."


Военни гении! След като доказаха гениалността си в Украйна, сега явно държат да я докажат и на територията на самата Русия!
И аз се чудя след като тук едни офицери от ШЗО (шизофренично заслепени олигофрени) трап пробиха да ни убеждават как руските С400 и С500 били безаналогови и Русия била защитена перфектно, защо тогава са тези олигофренни действия?
А се чудя, защото то и Кримският мост беше защитен с безаналогови защити и мерки, пък го думнаха и още е неработоспособен напълно!
цитирай
2. анонимен - Единствените нацисти днес са ру...
19.01.2023 21:40
Единствените нацисти днес са руснаците.
цитирай
3. obses - 2. iw67
19.01.2023 21:45
iw67 написа:
Единствените нацисти днес са руснаците.

Те от Кремъл се грижат да няма нацисти в Русия.
Цитирам статия от края на миналата година:

Скоро всеки в Русия може да бъде обявен за “чуждестранен агент“

След преизбирането на Путин през 2012 година натискът върху медиите и НПО-тата в страната се засили. Последният пример за това са готвените санкции срещу частни лица, работещи за финансирани от чужбина организации.
Русия затяга медийните си закони. Досега неудобни неправителствени организации и медии, финансирани от чужбина, можеха да бъдат класифицирани като „чуждестранни агенти". След промяна на медийния и информационен закон в страната, частни лица, в това число и журналисти, могат също да бъдат обявени за чуждестранни агенти.

Кой ще да бъде засегнат?
Най-важният въпрос е кого ще засегне новата регулация. Процедурата е следната: първо една медия или НПО трябва да бъде класифицирана като чуждестранен агент и да бъде включена от властите в съответния списък. Достатъчно основание е дадената медия или организация да е получила дори и малка сума от чужбина. Антикорупционният фонд на Алексей Навални, например, беше обявен за чужд агент заради приходи от около 2 000 евро. Попадането на дадена медия в списъка с чуждестранните агенти може да се превърне в проблем и за работещите в нея, макар това да не ги прави всички автоматично агенти.

„Ако пишеш за спорт или музика, тогава няма голям риск да бъдеш включен в списъка с чуждестранни агенти", обяснява председателят на Комисията по информационна политика в Държавната дума Леонид Левин. Руските блогъри на първо време също не попадат под ударите на новия закон, допълва той. Така обаче остава впечатлението, че регулацията ще се прилага избирателно.

Съвсем друго е, ако някой „пише материали по обществени и политически теми. Тогава рискът е налице", признава Левин, който уточнява, че изразявал само "лично мнение". Две руски министерства - на външните работи и на правосъдието - ще се произнасят по всеки отделен случай.

10 медийни компании и 74 НПО-та

Министерството на правосъдието на Русия числи десет медии към списъка си с чуждестранни агенти. Сред тях са американските „Гласът на Америка", "Радио Свободна Европа/Радио Свобода", телевизионният канал „Currenttime" и други. Германски медии, в това число „Дойче Веле", не попадат сред „чуждестранните агенти".
Към момента 74 руски неправителствени организации са класифицирани като „чуждестранни агенти". Те често биват проверявани от властите, а за нарушения се предвиждат глоби или дори закриване. Размерът на глобите за частни лица все още не е ясен.

Натискът се засилва

След преизбирането на Владимир Путин за президент през 2012 година натискът върху медиите и неправителствените организации в страната се засилва. Същата година Русия задължи със закон НПО-тата да се регистрират като „чуждестранни агенти", когато са финансирани от чужбина.
През 2017 действието на закона беше разширено и с медиите - по примера на американския закон FARA (Foreign Agent Registration Act, бел. ред.). Руските регулации обаче сериозно се различават от американските, защото FARA е приет през 1938 година специално като мярка срещу нацистката пропаганда.

В Русия законът стана повод за затварянето на няколко големи неправителствени организации в страната. Последният пример за това е решението на Върховния съд на страната от края на октомври за закриване на реномираната правозащитна организация на Лев Пономарьов.

„Правен абсурд"

Малко преди третото и последно четене на закона Дуня Миятович, комисарката по човешките права на Съвета на Европа, се опита да убеди руският парламент да не приема промените. Те са „истински удар върху медийната свобода и възможността на хората да получават и разпространяват информация". От Обществената палата, близък до Кремъл консултативно-съвещателен орган, определиха стъпката като „много необходима с оглед на дейностите на Запада".

Михаил Федотов, който до октомври тази година беше председател на Обществената палата, гледа критично на промените в закона. „Да класифицираш частни лица като масови медии е правен абсурд", казва той.
цитирай
4. oho - То и "Москва" беше за...
19.01.2023 21:47
То и "Москва" беше защитена с Ц-300, ама...
цитирай
5. obses - И нека изнеса най-важното от цитираната статия в горния ми коментар:
19.01.2023 21:48
„Правен абсурд"

Малко преди третото и последно четене на закона Дуня Миятович, комисарката по човешките права на Съвета на Европа, се опита да убеди руският парламент да не приема промените. Те са „истински удар върху медийната свобода и възможността на хората да получават и разпространяват информация". От Обществената палата, близък до Кремъл консултативно-съвещателен орган, определиха стъпката като „много необходима с оглед на дейностите на Запада".

Михаил Федотов, който до октомври тази година беше председател на Обществената палата, гледа критично на промените в закона. „Да класифицираш частни лица като масови медии е правен абсурд", казва той.
цитирай
6. obses - 4. oho
19.01.2023 21:52
oho написа:
То и "Москва" беше защитена с Ц-300, ама...

Е да! И сега защитават раковините на дъното край украинския бряг! :):):)
цитирай
7. getmans1 - Иран не е нацистка държава и ще по...
19.01.2023 21:53
Иран не е нацистка държава и ще помага с ... военни доставки т. е. ПРОДАВА но пък не признава референдумите.
Китай и Индия единствено ... правят пачки от внос-износ /изгоден на всички/ така, че от всичкото БРИКС и Азиатско-тихоокеанско сътрудничество ... само скубят гъската и военно-политическа подкрепа ниц - 00,00

А, сал един Ким Чен без Ум не стига ... а четиримата афро-Вагнери май само за телевизиите
цитирай
8. starforlife - То е ясно, че цял свят и особено билата винаги двигател на Цивилизацията Европа са нацисти.
20.01.2023 00:54
Мен ме удиви (не много) обаче това, че претендиращи за какво ли не нещастници се заиграват (прочетох в коментари) с мюсюлманската задгробна мечта за девици.
Все бива лицемерие и простотия, все бива, ама това ми идва малко в повече.

StarForLife™ ·idc=5571725~idp=1852026~200123~029-029·
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: obses
Категория: Лични дневници
Прочетен: 498622
Постинги: 320
Коментари: 905
Гласове: 1667
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031