Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2023 21:06 - Имам да си го връщам на един русоРОБ за интригите по мой адрес и затова:
Автор: obses Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3544 Коментари: 17 Гласове:
10

Последна промяна: 16.03.2023 21:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
До другаря:
Каквато и да е стара кола е естествено да е скъпа заради колекционерската й стойност.
Иначе Волгата беше кола! Да! НО НЕ И АВТОМОБИЛ! :):)

image

Да го кажа и покажа по друг начин:
Това Ферари отгоре е закупено през 1972 г., сигурно от когато са и Волгите в поста на другаря, за равностойност в днешни пари 2200 евро.
Миналата седмица е продадено за.....
18 МИЛИОНА евро!!!!
"Съвсем малко" повече от 20 хил. лева търсени за Волгите! :)



Гласувай:
10



1. obses - А аз да попитам и друго:
16.03.2023 21:09
Какво стана с онази Лада, която преди години щеше да фалира Ферари?
Една снимка на фотошопа й купува ли се за два, три лева? :):)
цитирай
2. vencivaleri1951 - Въпросът и сравнението ти саглупави
16.03.2023 21:32
Волга сравняваш с Ферари!? Това са съвсем различен клас машини. Никой не е казал, че волгата е шедьовър в автомобилостроенето. Просто казвам , че в своя клас си се държи съвсем прилично и държи цена на вторичния пазар и че не заслужава иронични подмятания Нищо повече
цитирай
3. petgrig - ВВ
16.03.2023 21:39
е доказан интригант! Ногу пъти при тва.
цитирай
4. obses - Леле, сам си изтрих коментара, реплика към другаря! :):)
16.03.2023 21:52
Сега да бях СТАР, щях да си го възстановя! :):)
Ама не съм и по-късно ще го пиша отново. :(
цитирай
5. getmans1 - ЧЕ ББ1951 Е ИНТРИГАНТ СИ Е ФАКТ БЕЗ НИКАКВО СЪМНЕНИЕ ...
16.03.2023 22:41
petgrig написа:
е доказан интригант! Ногу пъти при тва.


... 10. getmans1 - А БРЕ, КЛЕВЕТИЕРИ 1951 ДО КОГА ЩЕ КЛЕВТИШ ХОРАТА БРЕ ???
00:37
vencivaleri1951 написа:
Бйракът и в сравнение с този на байрактаря ви е байраченце
Байрактарят ви се държи като гамен, като пубер с нейзживяно детство, трие когато му скимне коментари в бллоговете на които е излъгал стопаните да му дадът паролата. Теб лично те направи на помия, нещо , което Юлка никога не си е позволявала Спами на всички ви в постингите , а вие поклон му правите. Каже ли ви скачайте, питате само "Колко" Ето ви и в момента-"кенефицата" Защо бе петгриг Тази дама, колкото и да е перната АйКюто и надвишава твоето плюс това на Дулцинеята ти


... И твоят приятел ЧП ли си Е ДАЛ ПАРОЛАТА НА Жоро-СТАР, а ???

... Я виж тук ком.9;

https://getmans1.blog/politika/2023/03/11/fashistite-denacifikatori-na-putin.1859308

... виж финалният абзац;

"И СЕГА ВНИМАВАЙТЕ ЧИТАТЕЛИТЕ:
Думите му за невръщането предполагат, че ще води жена си на прегледа следобед, дори по-късния следобед.
ЗАЩО ТОГАВА, ВЕНЦИ, ТИ САМО РАДО СИ ПОСЕТИЛ ВЕДНЪЖ В 15:24, ВТОРИ ПЪТ В 17:20 - ще продължа след малко, за да карам последователно!
ЗАЩО ТОГАВА, ВЕНЦИ, ТИ САМО ПРЪЦКО СИ ПОСЕТИЛ ВЕДНЪЖ В 18:54, ВТОРИ ПЪТ В 19:39 - сега ще се върна САМО на Радо - карам хронологично!
ЗАЩО ТОГАВА, ВЕНЦИ, ТИ ОТНОВО СИ ПОСЕТИЛ РАДО В 23:58!
И кога успя бе, Душицо, да заведеш жена си където и да е и да попразнувате, при положение, че СУМАРНОТО ТИ ВРЕМЕ ЗА ПРЕСТОЙ САМО В ТЕЗИ ДВА БЛОГА - НА РАДО И НА ПРЪЦКО - Е НАД 2 ЧАСА!
Хайде оспори изнесените от мен данни И АЗ ДОРИ САМО В СВЕТЛИНАТА НА КАЗАНОТО ОТ mt48 ЗА БЪРЗИНАТА ТИ ЩЕ ПОКАЖА, ЧЕ НЕ СИ ИЗМИСЛЯМ КАТО ТЕБ!
цитирай
Изтрий"

... НЕ КАЗВАЙ, ЧЕ НЕ СИ ГО ПРОЧЕЛ - защото ще поредната ти лъжа ... ПРОЧЕТЕ ГО но не го коментира !!!




цитирай
цитирай
6. blackpredator - имаш много здраве от мене Гетьо
16.03.2023 23:04
панагюрския педал както обичайно е голям лъжец
ГОЛЯМ!!!
И ТОЛКОЗ
цитирай
7. getmans1 - А ти ще имаш от мен ОЩЕ ПО - ЗДРАф, ... давиеваиулъжцитедавиева
16.03.2023 23:20
blackpredator написа:
панагюрския педал както обичайно е голям лъжец
ГОЛЯМ!!!
И ТОЛКОЗ


...
цитирай
8. obses - Хайде сега преди да си възстановя изтрития от самия мен мой коментар, да предупредя другарите!!!!
16.03.2023 23:25
Другари, тук в моя блог, обидни думи ще допускам ЕДИНСТВЕНО СПРЯМО ВАС! И това не за друго, а защото днес имате демокрацията поне във вашите блогове да пишете такива неща за достойните хора, докато по ваше време достойните не можехме нищо правдиво да кажем за Вас без да пострадаме я в Белене, а някъде другаде из десетките Ви лагери в малка България!
Освен това, човеко, ненарекъл се например "чёрный чёрт", а нарекъл се по западно му black predator, малко е повече от смешно да помним как се скри от среща със Стар, а сега се правиш на мъжкарче!
Та ето затова, по един коментар, другари, Ви стига!

А сега рекоментарът ми към другаря от първи коментар, явяващ се повод с поста си за този мой.

Не само Волгата, а всички съветски и днес руски КОЛИ заслужават не само ирония, а и директен присмех по ред причини, от който аз ще изтъкна само 2, 3!
Първата е, че Волгата беше достъпна единствено за другарите и то от определено положение нагоре, но не и за простолюдието! За същото "достъпна" беше Жигули и Москвич, които още повече присмех заслужават!
Втората е продължение на кавичките при "достъпни" за простолюдието" и касае това, че 10, 15 години преди получаването на съветската КОЛА, трябваше да се внесе една баснословна за онова време сума и да се чака! Да се чака както вече казах и всички знаем 10, 15 години безаналоговата социалистическа икономика да произведе смешните за западните стандарти количества, но и качество автомобили, търсени в социалистическите страни по онова време! За последващ сервиз и резервни части да не отварям дума!
Та мога да продължа, другарю Валериев, защо не ирония, а присмех и най-вече презрение заслужават не само тези КОЛИ, а и "конструкторите" им и най-вече производителите им!
Всъщност най-вече не дори производителите им, а тези, който не само се опитвате като автомобили да ги представяте, а и да ги хвалите!
Да ги хвалите, ама в гаражите Ви западни автомобили, които за нищо не света не бихте заменили да такива Волги!

Коя е третата причина от обещаните ли?
Ами тя пък е продължение на кавичките при "конструктори" и касае това, че абсолютно всички съветски КОЛИ са неуспешни имитации и некадърно копиране на западни АВТОМОБИЛИ!
Та не ирония и присмех, а както казах ПРЕЗРЕНИЕ!
цитирай
9. obses - ПП:
16.03.2023 23:53
И другарю Валериев, аз не сравнявам Волга и Ферари, не правете поредното внушение за непочтеност при мен!
Само показах, че твърденията Ви как Волгите държели цената си са напълно невeрни и дори икономически разбор мога да Ви направя! :):)
Ето го и него:
"Цената на „Волга“ в „Кореком“ през 1964 г. първоначално е 2226 долара, но впоследствие е намалена на 1675 долара."
Цитирах справка от Google!
Дори при изкуствения курс долар за лев, я ми кажете 2000 долара, респективно лева колко работни заплати са през 1964 година? Защото Google казва, че средната месечна в България е 89,67 лв. Тоест, 2000 лева са точно 2 ГОДИНИ заплатите на средния българин!
За третото тримесечие на 2022 г. Google казва, че средната заплата в България е 1743 лева! За две години или по-точно за 22 месеца се получава 38346 лева! Могат да се купят две от показаните от Вас, а за тези пари два отлични за цени по 19 хил. Мерцедеса се купуват! Веднага! Без 15 години чакане!
Или чисто нова Дачия, отново веднага и в пъти по-добра от която и да е руска!
цитирай
10. vencivaleri1951 - Така, гетьо ми предава въпроси на гоче, които наистина не съм прочел
17.03.2023 01:18
Отговарям защо на 8ми съм "посетил" два пъти Гетьо?/ Ти да не си ревнуваш ханъмата човече?/ Съпругата ми има роднина който е ортопед, бе н-к клиника в Пирогов-Неди Цекулов Пенсионира се и има собствена клиника в Доганово Ймахме уговорка за следващ ден, но той ще маха перде и единствено възможен ден му бе 8ми следобяд, защото сутринта имаше операция. Отидохме към 14 30 и я завъртяха в кабинетите, после при него и т н. Не съм тледал часовник, но през това време поиграх шах, табла и вероятно съм посетил и Гетьо Аз редовно го посещавах до скоро, но след като усетих ревност и триене не коментирам при него. Сега разбирам че слидиш-няма вече и да влизам
Как сме празнували Ами различно. Как се празнува с дама с една счупена , другата силно изкълчена ръка, която общо взето може да облече суйчер, при това мой/боли я , а и протезата на счупената пречи/ Другата ръка със стегната превръзка Сутринта бях сготвил телешко с гъби и някъде към 7 изпихме за отскок от любимата и смокинова ракия по 100тина грама, после не с голямо удоволствие с телешкото отворих любимото и малиново вино После тя поради невъзможност да застане зад устройство и пуснах телевизор, аз не помня точно какво и в колко но ти си нащрек и знаеш Удволетворен ли си? Провери Неди Цекулов-първо на-к клиника в Пиргов, сега собствена в Доганово За съжаление е ортопед, а не психиатър-иначе бих ти помогнал Пич/впрочем не знам пич дали е правилното/ към гетьо отношението ми е само епистоларно и то епистоларно-опониращо. Не се измъчвай не ме следи , моногамен и хетеросексуален съм-от време на време го доказвам. Така че споко-няма повече да му пиша, да си спокоен е удволетворение за мен

getmans1 написа:
petgrig написа:
е доказан интригант! Ногу пъти при тва.


... 10. getmans1 - А БРЕ, КЛЕВЕТИЕРИ 1951 ДО КОГА ЩЕ КЛЕВТИШ ХОРАТА БРЕ ???
00:37
vencivaleri1951 написа:
Бйракът и в сравнение с този на байрактаря ви е байраченце
Байрактарят ви се държи като гамен, като пубер с нейзживяно детство, трие когато му скимне коментари в бллоговете на които е излъгал стопаните да му дадът паролата. Теб лично те направи на помия, нещо , което Юлка никога не си е позволявала Спами на всички ви в постингите , а вие поклон му правите. Каже ли ви скачайте, питате само "Колко" Ето ви и в момента-"кенефицата" Защо бе петгриг Тази дама, колкото и да е перната АйКюто и надвишава твоето плюс това на Дулцинеята ти


... И твоят приятел ЧП ли си Е ДАЛ ПАРОЛАТА НА Жоро-СТАР, а ???

... Я виж тук ком.9;

https://getmans1/politika/2023/03/11/fashistite-denacifikatori-na-putin.1859308

... виж финалният абзац;

"И СЕГА ВНИМАВАЙТЕ ЧИТАТЕЛИТЕ:
Думите му за невръщането предполагат, че ще води жена си на прегледа следобед, дори по-късния следобед.
ЗАЩО ТОГАВА, ВЕНЦИ, ТИ САМО РАДО СИ ПОСЕТИЛ ВЕДНЪЖ В 15:24, ВТОРИ ПЪТ В 17:20 - ще продължа след малко, за да карам последователно!
ЗАЩО ТОГАВА, ВЕНЦИ, ТИ САМО ПРЪЦКО СИ ПОСЕТИЛ ВЕДНЪЖ В 18:54, ВТОРИ ПЪТ В 19:39 - сега ще се върна САМО на Радо - карам хронологично!
ЗАЩО ТОГАВА, ВЕНЦИ, ТИ ОТНОВО СИ ПОСЕТИЛ РАДО В 23:58!
И кога успя бе, Душицо, да заведеш жена си където и да е и да попразнувате, при положение, че СУМАРНОТО ТИ ВРЕМЕ ЗА ПРЕСТОЙ САМО В ТЕЗИ ДВА БЛОГА - НА РАДО И НА ПРЪЦКО - Е НАД 2 ЧАСА!
Хайде оспори изнесените от мен данни И АЗ ДОРИ САМО В СВЕТЛИНАТА НА КАЗАНОТО ОТ mt48 ЗА БЪРЗИНАТА ТИ ЩЕ ПОКАЖА, ЧЕ НЕ СИ ИЗМИСЛЯМ КАТО ТЕБ!
цитирай
Изтрий"

... НЕ КАЗВАЙ, ЧЕ НЕ СИ ГО ПРОЧЕЛ - защото ще поредната ти лъжа ... ПРОЧЕТЕ ГО но не го коментира !!!




цитирай
цитирай
11. vencivaleri1951 - Държат цена е, че се продават добре на вторичния пазар и след половин век използване
17.03.2023 02:04
Волгата няма как да е колекционерска кола, като само в нас са десетки хиляди вероятно бройки Не търсят ги и най вече в селата заради проходимоста им, заради това че мъкнат без проблем ремаркета и т н Ако и закачат плуг и ще орат с нея.
Он нейния клас кола , аз не знам друга да се продава на подобни цени след като мине гаранционния Взех преди 2 години форд фокус от 2011 за 7000лв, а бях пазарил от лизингова къща за 12 хилади Авенсис , отнета на човек престанал да я изплаща. Бе от 2013 година А тук виждаме волги на по 15, 17, 20 хиляди Това имам предвид, а не че са си запазили цената като нови-никоя серийна кола не го прави
А иначе с потребителската кошница внимавай Освен електорниката и домашните уреди покупателната способност преди 10 ноември е по висока от днешната-особено в последно време Смятай в хляб, в мляко, в зеленчуци, плодове , транспорт, отдих , консумативи и особено жилища и ще видиш колко сме назад от тридесет гдини Тва са бабешки сметки с колите 22 месеца и хоп кола, а какво ще ядеш? Ще вземеш на лизинг кола и ще платиш почти две.
Като изключим последната кола, на всеки три, четри години си купувам от подобни оптимисти на сметка кола-пълни са лизинговите къщи с коли Авенсиса го пазарих в представителството на Слиница-близо до Метро Мини и виж стотици отнети коли на длъжници
Така е и с жилища, така е и с курортни къщи или апартаменти Сега потребителските кредити са 10-15%, при3-4 преди., което за 10 години си е почти двойно
Дачия е в тройката коли-не купувай На вторичния пазар на пракитка е непродаваема-на части можеш да вземеш нещо, но ако си ръкат и ти можеш сам да я разглобиш


obses написа:
И другарю Валериев, аз не сравнявам Волга и Ферари, не правете поредното внушение за непочтеност при мен!
Само показах, че твърденията Ви как Волгите държели цената си са напълно невeрни и дори икономически разбор мога да Ви направя! :):)
Ето го и него:
"Цената на „Волга“ в „Кореком“ през 1964 г. първоначално е 2226 долара, но впоследствие е намалена на 1675 долара."
Цитирах справка от Google!
Дори при изкуствения курс долар за лев, я ми кажете 2000 долара, респективно лева колко работни заплати са през 1964 година? Защото Google казва, че средната месечна в България е 89,67 лв. Тоест, 2000 лева са точно 2 ГОДИНИ заплатите на средния българин!
За третото тримесечие на 2022 г. Google казва, че средната заплата в България е 1743 лева! За две години или по-точно за 22 месеца се получава 38346 лева! Могат да се купят две от показаните от Вас, а за тези пари два отлични за цени по 19 хил. Мерцедеса се купуват! Веднага! Без 15 години чакане!
Или чисто нова Дачия, отново веднага и в пъти по-добра от която и да е руска!
цитирай
12. obses - Ще направя само две кратки, но показателни реплики! И от тях ще се види за кой ли път непристойността на другарите и защо няма да допускам техни коментари!
17.03.2023 08:55
Първата ми реплика е към по-горния 11 коментар и касае това, че аз никъде не казвам да се пестят на 100% заплатите 22 месеца, за да се купи каквато и да е кола, а само показвам колко струва спрямо оценката на труда ни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Как и защо обаче в устата ми отново се поставят неизказани от мен думи това не знам, но знам, че е подло!!!!!!!!!!! Другият вариант е по-приемлив и е, че поставящият ги е толкова изкукал, че не възприема правилно думите на околните, но тогава по-добре да не говори по техен адрес!!!!!!!!!!!

Втората ми реплика се преплита с току що казаното за изкукването и касае 10 коментар по отношение на това, че човек да се чуди на кого така нравоучително говори другаря!!!!!!! На мен ли като домакин, на petgrig ли или на getmans??????????????
За себе си съм убеден дори, че другарят говори на СТАР, но защо тогава го прави тук, където същият не присъства в дискусията, ако не от обсебеност и интригантство??????????
Поредното потвърждение, че когато и да изтрие човек другарите, все им е късно! :)
цитирай
13. getmans1 - Тоя клеветник ОПЯТ НЕ РАЗБРАЛ СМ...
17.03.2023 09:54
Тоя клеветник ОПЯТ НЕ РАЗБРАЛ СМИСЪЛЪТ НА КОМЕНТАРА МИ - А БРЕ, "УМНИКО" щом СТАР ти е цитирал два часа в които си посетил ЧП то, това означава ли, ЧЕ "БЛЕКИТО" ТИ МУ Е ПРЕДОСТАВИЛ ПАРОЛАТА СИ !?

Аман от глупост и ростотия !!!
цитирай
14. obses - 13. getmans1
17.03.2023 10:11
Русиотия!!!! :):) Ще е добра думата, която с Вас измислихме за простотията и глупостта на русоРОБИТЕ!
Но да кажа на другаря и друго: Абсолютно не е вярно, че в България десетки хиляди Волгин са внесени!! Колко да са десетки хиляди бе, другарю? 10 хил.? 15 хил.? Та нали при 4 членно семейство това прави на 60 хил. по Волга, което ще рече що е речено всяка трета кола в България да беше Волга!
Колко тогава бяха Москвичите и Ладите??? И не забравяйте, че говорим за 70те години, защото от тогава са показаните от Вас!
То по Вашите думи, напълно заслужено наричани от СТАР тролски, всяко второ семейство в България ще излезе, че имаше кола!!
А имаха на 200 семейства една!
цитирай
15. vencivaleri1951 - Ще триеш защото не схващаш а събираш и делиш "бабаи със жаби"
17.03.2023 13:35
Не може да се сравняват по този начин покупателните способности за различни периоди Необходимото количество труд за производството на необходимите количества стоки са свързани пряко с възпроизвотството на необходимото количество труд Може да е марщсизъм, но е вярно. Още повече да правиш елементарни сметки за отделни цени на отделни продукти.
Например:
В цената на бутилката олио е включено освен производствените разходи и отиването ти до зъболекар-много косвено, но е включено. Включени са и тренировките на децата ти по нещо си , или кръжоците които посещават С две думи включен е достъпът до обществените фондове. Сега ти се бъркаш отделно за всичко това и за тренировките и за наклонносите им в училище и...много и та Жилищното строителство бе политика например и цените им бяха калкулирани така, че достъпът до тях да е поносим от всеки работещ Сега до жилищен кредит имат достъп малък процент от населението. Разбрал не разбрал трий

[quote=obses]Първата ми реплика е към по-горния 11 коментар и касае това, че аз никъде не казвам да се пестят на 100% заплатите 22 месеца, за да се купи каквато и да е кола, а само показвам колко струва спрямо оценката на труда ни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Как и защо обаче в устата ми отново се поставят неизказани от мен думи това не знам, но знам, че е подло!!!!!!!!!!! Другият вариант е по-приемлив и е, че поставящият ги е толкова изкукал, че не възприема правилно думите на околните, но тогава по-добре да не говори по техен адрес!!!!!!!!!!!

Втората ми реплика се преплита с току що казаното за изкукването и касае 10 коментар по отношение на това, че човек да се чуди на кого така нравоучително говори другаря!!!!!!! На мен ли като домакин, на petgrig ли или на getmans??????????????
За себе си съм убеден дори, че другарят говори на СТАР, но защо тогава го прави тук, където същият не присъства в дискусията, ако не от обсебеност и интригантство??????????
Поредното потвърждение, че когато и да изтрие човек другарите, все им е късно! :)[/q
цитирай
16. vencivaleri1951 - говоря за въобще волките у нас. Те не бяха толкова за населението, колкото за държавните служители и ръководители на производствени единици
17.03.2023 14:01
Тоест колкото директори, толкова волги хиляди и за бюджетарите. Амортизационните отчисления бяха общо взето от 150000 км надолу тоест директор на предприятие 150хиляди-зам министър 80 Тъпото бе, че таксопарка/а той бе предимно волгов преди жикулитата/ имаше 250000 км и колата брак.
Това за тридесетина години е много голяма цифра, като на практика се сменяваха колите до три-четри години Впрочем и баща ми си сменяваше колата на 4-5 години. Излиза му номерът за новата, продава старата и купува нова и така няколко пъти Извинявам се но мислех че с две думи може да се разберем-грещал съм
quote=obses]Русиотия!!!! :):) Ще е добра думата, която с Вас измислихме за простотията и глупостта на русоРОБИТЕ!
Но да кажа на другаря и друго: Абсолютно не е вярно, че в България десетки хиляди Волгин са внесени!! Колко да са десетки хиляди бе, другарю? 10 хил.? 15 хил.? Та нали при 4 членно семейство това прави на 60 хил. по Волга, което ще рече що е речено всяка трета кола в България да беше Волга!
Колко тогава бяха Москвичите и Ладите??? И не забравяйте, че говорим за 70те години, защото от тогава са показаните от Вас!
То по Вашите думи, напълно заслужено наричани от СТАР тролски, всяко второ семейство в България ще излезе, че имаше кола!!
А имаха на 200 семейства една![/quote]
цитирай
17. obses - 15. и 16. vencivaleri1951
19.03.2023 10:14
Както почти винаги Вие говорите глупости, мислейки си навярно две неща: Едното е, че пред Вас стоят дечица, което не само не разбират и можете да ги налъжете както решите, а второто е, че не сме живели по времето на социализма и не му познаваме несъстоятелността като социален и политически строй.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: obses
Категория: Лични дневници
Прочетен: 512948
Постинги: 324
Коментари: 914
Гласове: 1696
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930